Close
Reserveer een behandeling

Massagepraktijk Borg – Gun jezelf een verwenmoment

Voor info of reserveringen, bel 06 245 932 87

Sportmassage

 • Sportmassage

  Sport
  Om de negatieve gevolgen van lichamelijke inspanning te verminderen of verhelpen pas ik sportmassage toe. Vermoeidheidsverschijnselen zoals kramp en pijn worden veroorzaakt door afvalstoffen. Door sportmassage masseer ik deze uit je spieren.
  De stofwisseling wordt positief beïnvloed, waardoor je herstel sneller verloopt.


  • €30,5030 minuten
  • €55,5060 minuten

  Reserveer

Bij sporten, zowel veel als weinig, kan er spanning op het lichaam plaatsvinden. Als deze spanningen niet goed behandeld worden kan dit negatieve gevolgen op het lichaam hebben.

Om deze negatieve gevolgen in te perken en terug te dringen kan een sportmassage worden toegepast.

Kramp of pijn in het lichaam na sporten zijn symptomen van lichamelijke vermoeidheid. Deze krampen en pijntjes worden veroorzaakt door verschillende afvalstoffen in het lichaam. Door middel van sportmassage worden deze uit de spieren gemasseerd.

Een sportmassage zorgt er ook voor dat de stofwisseling positief beïnvloed wordt. Hierdoor kan een sportmassage dus bijdragen aan een sneller herstel van het lichaam na het sporten.

Een sportmassage kan niet alleen worden toegepast ná het sporten, maar kunnen ook voordelige invloeden hebben op het lichaam vóór het sporten. Een sportmassage kan bijvoorbeeld worden gebruikt om spieren te activeren voor een aankomende sportprestatie. Dit is een speciale techniek van sportmassage en is onderdeel van de warming-up. De sportmassage is echter géén vervanging voor de warming up.

Elke vorm van massage werkt als ontspanning. Zowel op het lichaam als op de geest. Een sportmassage is dus niet alleen nuttig voor sporters. Ook mensen die op een andere manier het lichaam inspannen hebben baat bij een sportmassage. Bij elke vorm van inspanning moet het lichaam herstellen, en een sportmassage kan dit proces heel eenvoudig versnellen.

Kom na lichamelijke inspanning een sportmassage ervaren bij Massagepraktijk Borg.

Ontspanningsmassage

 • Ontspanningsmassage

  Ontspanning1
  Een ontspanningsmassage geeft je een volledig moment voor jezelf. Bij een ontspanningsmassage komen lichaam en geest helemaal tot rust. Doormiddel van strijking, kneden en fricties zullen huid en spieren zich ontspannen. Je blijft je prettig en ontspannen voelen in je eigen lijf.
  • €30,5030 minuten
  • €55,5060 minuten

  Reserveer

Een ontspanningsmassage geeft je een volledig moment voor jezelf. Bij een ontspanningsmassage komen je lichaam en geest helemaal tot rust. Men zegt wel eens: “An apple a day keeps the doctor away”, en dit geldt natuurlijk ook voor een regelmatige ontspanningsmassage. Door regelmatig goed te masseren worden de spieren soepel en worden stress en spanning in het lijf stukken minder.

Door goede strijking, kneden en fricties kunnen je huid en spieren zich goed ontspannen. Bij regelmatige massages zijn de effecten langer merkbaar en blijf je je prettig en ontspannen in je eigen lijf voelen.

We leven in een tijd waarin veel van ons wordt verwacht. We brengen veel tijd door achter onze computers, tablets, smartphones en televisies. We werken hard en komen eigenlijk nog maar weinig toe aan onszelf. Hierdoor ontstaat er stress en spanning in de nek, schouders, rug en benen. Iedereen kan hier last van hebben en dat is dus helemaal geen schande. Wanneer je last hebt van zulke stressklachten kan een ontspanningsmassage fysiek en mentaal ontzettend ontspannend zijn. Een ontspanningsmassage, zeker wanneer deze regelmatig plaatsvindt, zorgt ervoor dat lichaam en geest weer in balans komen.

Het masseren van het lichaam zorgt ervoor dat spierspanningen verdwijnen en dat energie in het lichaam toe neemt. Je zult merken dat na deze speciale massage het lichaam tot rust komt, stress en spanningen verdwijnen en dat je je weer fris en ontspannen voelt. Een afspraak maken bij Massagepraktijk Borg is altijd mogelijk. Een lekkere ontspanningsmassage kan plaatsvinden in mijn praktijk in IJsselstein of gewoon bij jou thuis. Het is belangrijk dat je je goed kunt ontspannen tijdens een massage, en de juiste locatie kan hier goed aan bijdragen. Ik hoop je snel te zien voor een ontspanningsmassage bij Massagepraktijk Borg.

Masseren bij kanker

 • Masseren bij kanker

  Kanker
  Kanker en de behandeling ervan neemt je lichaam en geest over. Het laat zijn sporen na. Fysiek en mentaal kan je behoefte aan ontspanning hebben, aan aanraking met aandacht voor jou en je lichaam. Massage kan hierbij helpen. Het kan symptomen verminderen, zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid, depressie, slapeloosheid, eenzaamheid en stress. Massage geneest niet, maar kan de kwaliteit van je leven verbeteren.

  • €30,5030 minuten
  • €55,5060 minuten

  Reserveer

Kanker en de behandeling ervan nemen je lichaam en geest over. Op beide fronten laat de behandeling zijn sporen na. Fysiek en mentaal heb je misschien aan ontspanning, aan aanraking met aandacht voor jou en je lichaam. Massage kan je die aanraking en aandacht geven. Het kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, depressie, slapeloosheid, eenzaamheid en stress verminderen. Massage geeft geen genezing, maar kan de kwaliteit van leven verbeteren.

De massages kunnen worden gegeven vóór, tijdens en na een behandeling, maar ook in de palliatieve/terminale fase.

Ik heb de specialisatieopleiding “Masseren bij Kanker” voor massagetherapeuten gevolgd. De opleiding voldoet aan de internationale richtlijnen van de Society for oncology massage in de VS. Om kwaliteit te blijven waarborgen volg ik elk jaar een bijscholing om mijn kennis op peil te houden.

Net al ieder ander heb ik mijn eigen verhaal met de ziekte kanker. Belangrijke mensen heb ik verloren. Had ik toen maar in handen wat ik nu kan met mijn; handen, hart en verstand. Een moment de focus van deze ingrijpende ziekte afhalen. De feedback die ik al gekregen heb na het masseren met iemand met kanker, grijpt me steeds weer. Het is zo ontzettend mooi de ontspanning te zien en te merken tijdens en na de massage.

Hoofdpijnmassage

 • Hoofdpijnmassage

  Hoofd
  Hoofdpijnmassage heeft een positieve invloed op je lichaam en je hoofd. Vanaf de eerste aanraking ervaar je direct ontspanning en verlichting van de pijn.
  Massage van de schouders, nek, hoofd en gezicht kan de hoofdpijnklachten doen verminderen. Door deze gerichte massage neemt je energie en concentratie toe.

  • €30,5030 minuten
  • €55,5060 minuten

  Reserveer

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, zowel volwassenen als kinderen. Hoofdpijn is vervelend en kan een enorme invloed hebben op het dagelijks leven. Eén op de vijf Nederlanders heeft zelfs minstens een keer per week last van hoofdpijn. Het vervelende van hoofdpijn is dat het op elk willekeurig moment kan beginnen en je niet alles meer kan doen wat je zou willen doen.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, maar de meeste vormen van hoofdpijn worden veroorzaakt door spanning vanuit de nek. Met een goede hoofdpijnmassage is veel van deze spanning weg te halen en kan de pijn verlicht worden.

Hoofdpijnmassage heeft een positieve invloed op je lichaam en je hoofd. Het helpt hoofdpijn te verlichten maar ook om hoofdpijn te voorkomen in de toekomst. Hoofdpijnmassage brengt ontspanning en verlichting van de pijn. Vanaf de eerste aanraking merk je gelijk een ontspannend gevoel in je lijf, wat er voor zorgt dat de hoofdpijnklachten direct minder worden.

Met een massage van de schouders, nek, gezicht of hoofd kan de pijn verminderd worden. De hoofdpijnmassage vindt gericht plaatst en zorgt voor een verhoogde hoeveelheid energie en concentratie. Voor een goed en blijvende resultaat is het aan te raden om deze massage te herhalen. Positieve effecten van hoofdpijnmassages:

 • Pijn verlichten en hoofdpijn voorkomen
 • Spieren versoepelen en ontspanning creëren
 • Verbeterde slaap
 • Verbeterd immuunsysteem


Wanneer geen hoofdpijnmassage? Hoofdpijnmassage werkt goed bij hoofdpijn die veroorzaakt wordt door spanning en stress. Andere vormen van hoofdpijn, bijvoorbeeld veroorzaakt door middel van hoofd- of nektrauma moeten op een andere manier behandeld worden. Twijfelt u of u een hoofdpijnmassage mag ondergaan? Neem dan contact op met uw huisarts.

Zwangerschapsmassage

 • Zwangerschapsmassage

  Zwanger
  Je zwangerschap is een mooie en unieke tijd. Er gebeurt een hoop met je lichaam. Je bent misschien sneller moe dan anders, sneller misselijk of hebt last van pijntjes. Zwangerschapsmassage kan eventuele lichamelijke klachten en zwangerschapskwaaltjes doen verminderen. Lichaam en geest komen helemaal tot rust.

  • €55,5060 minuten

  Reserveer

Een zwangerschapsmassage is een welkome aanvulling op een mooie en unieke periode in je leven. Er gebeurt in korte tijd een hoop met je lichaam. Veranderingen en invloeden die je nog nooit eerder hebt gevoeld. Soms zal je wellicht eerder moe zijn dan anders. Je zal misselijk zijn in de ochtend of pijntjes hebben die je niet gewend bent. Dit zijn allemaal veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes.

Naast je lichamelijke klachten zal je wellicht ook last hebben van emotionele veranderingen. Daarom is het in deze periode fijn om zowel je lichaam als je geest meer aandacht te geven dan normaal. Een zwangerschapsmassage kan je lichamelijke klachten verminderen en ontspanning met zich meebrengen.

Een zwangerschapsmassage kan worden gegeven na de twaalfde week van de zwangerschap tot aan de bevalling. Ook ná de geboorte kan een zwangerschapsmassage baat hebben. Na de geboorte van je kindje breekt er een periode van ontzwangeren aan. Dit is een periode van ongeveer 9 maanden. In deze periode kan een zwangerschapsmassage herstellend werken na de fysieke inspanning van de massage.

Voor een zwangerschapsmassage is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat jij je heel erg op je gemak kan voelen. Daarom hebben we voor de eerste massage altijd een eerste ontmoeting waarin we duidelijk afspraken maken over wat wel of niet kan bij de zwangerschapsmassage, en waarin we bespreken hoe lang de massage gaat duren, hoe vaak ze gaan gebeuren, van welke klachten je last hebt en welke wensen je hebt. Graag wil ik dat je je op je gemak voelt en dat je je goed voelt bij de massage. Ontspanning en genieten staat voorop bij Massagepraktijk Borg.

Babymassage

 • Cursus Hotstonemassage

  Hotstone
  De Hot Stone Massage verlicht spanningen en kan nadien veel energie geven. Daarnaast geeft de massage een betere doorbloeding van de huid, stimuleert het de afvoer van afvalstoffen en ontgift het lichaam.

 Voor deze cursus is het noodzakelijk dat je de cursus Basis Ontspanningsmassage hebt gevolgd of aantoonbare massage-ervaring hebt.

   Reserveer

  • Cursus Zwangerschapsmassage

   Zwanger
   Zwangerschapsmassage kan verschillende klachten verminderen die zijn ontstaan tijdens de zwangerschap. Het helpt bij rugpijn, hoofdpijn, beenkrampen en vermoeide benen. Een massage maakt de ademhaling dieper, de spieren soepeler en het hoofd komt tot rust. Tijdens de cursus zwangerschapsmassage leer je specifieke technieken voor het geven van zwangerschapsmassages.

    Reserveer

   • Sportmassage

    Sport
    Om de negatieve gevolgen van lichamelijke inspanning te verminderen of verhelpen pas ik sportmassage toe. Vermoeidheidsverschijnselen zoals kramp en pijn worden veroorzaakt door afvalstoffen. Door sportmassage masseer ik deze uit je spieren.
    De stofwisseling wordt positief beïnvloed, waardoor je herstel sneller verloopt.


    • €30,5030 minuten
    • €55,5060 minuten

    Reserveer

   Een babymassage is een aanvulling op een levensbehoefte: aanraking. De mens heeft aanraking nodig en heeft hier van jongs af aan al behoefte aan. Bij Massagepraktijk Borg weet ik: een knuffel is altijd fijn en moet altijd kunnen, of we nu verdrietig of blij zijn. Babymassage speelt hier op in en zorgt voor een kalmerende werking op het hele lichaam. Omdat aanraking voor baby’s bijna van levensbelang is, zorgt babymassage voor een positieve en gezonde werking op het lichaam van je kindje. Na een zwangerschapsmassage is een babymassage een logische tweede stap. Babymassage voor ouder en kind

   Om je baby beter te leren kennen is er babymassage, een heerlijk ontspannend moment voor zowel ouder als kind. Babymassage is ontzettend leuk om te doen, en creëert een heerlijk één op één moment. Door babymassage leer je nog beter communiceren met je kindje. Door middel van lichaamstaal ontstaat er langzaam een gesprek en leer je via babymassage je kindje beter kennen, verstaan en begrijpen. De babymassage is erg gezond en heeft positieve uitwerkingen op het lichaam van je kindje. Babymassage zorgt bijvoorbeeld voor een gunstige invloed op spierontwikkeling, spijsvertering en het helpen bij krampen op in slaap komen.

   Cursus babymassage voor jou en je baby. Ik wil je graag leren je baby te masseren met ‘Shantala babymassage’. Dit is een Indiase massagevorm die bestaat uit rustgevende ritmische bewegingen. Deze massage geeft je kindje een fijn en veilig gevoel. Daarbij wordt de ontwikkeling ondersteund door deze massage.

   De cursus babymassage bestaat uit twee lessen met een klein stukje theorie en vooral een hoop praktijk. Twee hartstikke leuke sessies waarin je gelijk aan de slag gaat met je kindje, waarna je de Shantala babymassage volledig in de vingers hebt.

   De cursus babymassage kan gegeven worden waar jij maar wilt en waar jij je prettig voelt. Geen zin om te sjouwen met spullen? Dan kom ik gewoon naar jou toe. Natuurlijk ben je ook welkom in één van mijn praktijkruimtes in Hei- en Boeicop of IJsselstein.

   Kindermassage

   • Kindermassage

    Kindermassage
    Kinderen staan nog heel erg open voor alle prikkels in hun omgeving. Vaak is het lastig deze prikkels te filteren of te verwerken. Er kan dan een verstoring optreden wat zich uit in fysieke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, slapeloosheid en emotionele klachten. Het inzetten van massage kan zo’n verstoring opheffen en lichaam en geest weer in balans brengen.

    • €30,5030 minuten
    • €55,5060 minuten

    Reserveer

   Kinderen staan open voor prikkels om hen heen. Het is niet altijd even eenvoudig voor een kind om deze prikkels te filteren, te verwerken of een plekje te geven. Als het lastig is voor het kind om het juiste te doen met deze prikkels kunnen deze het kind negatief beïnvloeden. Er kunnen dan hoofdpijn, buikpijn, slapeloosheid of emotionele klachten optreden.

   Een kindermassage, een massage met een speciale techniek volledig afgestemd op kinderen, kan deze verstoring opheffen en lichaam en geest in balans brengen. Elk kind is anders en elke klachten zijn anders. Daarom zijn er verschillende massagetechnieken die ik toe kan passen op uw kind:

   • Hoofdmassage: het hoofd tot rust laten brengen en indrukken los te laten
   • Buikmassage: bij gebrekkige verwerking van prikkels kunnen er lichamelijke klachten zoals bedplassen, buikpijn en diarree ontstaan. Buikmassage geeft deze prikkels een plek en helpt vastzittende gevoelens te verwerken
   • Voetmassage: emoties loslaten via de voeten
   • Arm- en handmassage: gebalde vuisten en strakke armen laten ons de emoties opkroppen, zoals onzekerheid en woede. Speciale massage laat de spieren in de handen en armen ontspannen en de emoties los te laten
   • Rugmassage: stress dan in het hele lichaam zit kan verminderd worden door de juiste massage in de rug


   Kindermassage bij Massagepraktijk Borg is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Uiteraard moet een kind zich ontzettend op zijn gemak voelen bij een massage, en het kan soms lastig zijn om jezelf toe te vertrouwen aan een vreemde. Daarom wordt de massage altijd gegeven in het bijzijn van de ouder/verzorger van het kind. De massage kan ook altijd over kleding heen gegeven worden zodat uw zoon of dochter zich niet hoeft uit te kleden. Voor een hoger gemak en een betere massage is het mogelijk een kennismaking voor de massage plaats te laten vinden. Dit is een gesprek tussen mij, u en uw kind. Hier zijn geen kosten aan verbonden en het verplicht u tot niets.

   Masseren bij ADHD

   • Masseren bij ADHD

    ADHD
    Kinderen met ADHD zijn gevoelig voor prikkels en indrukken vanuit hun directe omgeving. Het is voor deze kinderen en jongeren soms lastig om deze prikkels en indrukken een plek te geven. Vaak brengt dit stress en gebrekkige concentratie met zich mee. Een ADHD massage vermindert deze stress en stimuleert het geluksgevoel. Deze massage wordt over de kleding heen gegeven.

    • €30,5030 minuten
    • €55,5060 minuten

    Reserveer

   Kinderen met ADHD zijn gevoelig voor prikkels en indrukken in hun directe omgeving. Het is voor deze kinderen soms lastig om deze prikkels en indrukken een plekje te geven of deze prikkels om te zetten in iets constructiefs. Vaak brengt dit stress en gebrekkige concentratie met zich mee.

   Een ADHD massage vermindert deze stress en stimuleert het geluksgevoel. ADHD massage verbetert de alertheid van een kind en stimuleert het gevoel van welbehagen. Daarbij geeft ADHD massage kinderen de kans om iets nuttigs te doen met hun prikkels en indrukken.

   De ADHD massage heeft verschillende gunstige uitwerkingen. Voorbeelden hiervan zijn:

   • Het verbeteren van de concentratie
   • Het verminderen van stress
   • Beweeglijk gedrag verminderen
   • Hyperactiviteit inperken
   • Kinderen beter in hun vel laten zitten.


   ADHD massage is een speciale massagetechniek die die gegeven wordt op het hoofd, schouder, armen, benen en rug. Deze massage kan gewoon over de kleding heen gegeven worden. Kinderen met ADHD voelen zich normaal gesproken sneller kwetsbaar dan andere kinderen en hebben moeite met zichzelf blootstellen. Door de massage over de kleding heen te geven wordt dit gevoel beperkt en voelt het kind zich veiliger dan wanneer een massage op het blote lijf plaats vindt.

   Een ADHD massage kan meermaals plaatsvinden. Als deze massage vaker plaatsvindt, heeft de ADHD massage meer effect. Het is voor ouders ook mogelijk om kinderen zelf thuis te masseren.

   Ik geef u graag tips over hoe u uw kind zelf thuis kunt masseren. Buiten dat dit erg prettig is voor het kind met ADHD kan een ADHD massage gunstig werken voor de band tussen ouder en kind.

   Masseren en HSP

   • Massage en HSP

    HSP
    Een ontspannende massage, speciaal gericht op de HSP’ers heeft een kalmerend effect en is een goede manier om tot rust te komen.
    Massage is een perfecte therapie voor HSP’ers die zich willen ontdoen van overprikkeling en tot zichzelf willen komen.    • €30,5030 minuten
    • €55,5060 minuten

    Reserveer

   HSP (hoog gevoelig persoon) en hoog sensitief zijn betekent dat iemand extra gevoelig is voor indrukken en prikkels uit de omgeving dan een gemiddeld persoon. Signalen en details komen extra gevoelig binnen bij een individu, bijvoorbeeld licht en geluid. Dit kan leiden tot concentratieproblemen op verschillende momenten, zoals tijdens een vergadering of in de klas. Omdat prikkels extra gevoelig binnenkomen worden spanningen en andere negatieve prikkels extra snel opgemerkt door hoog sensitieve personen. Sommige van deze mensen zonderen zich het liefste af om niet langer blootgesteld te worden aan deze prikkels.

   Anders dan wat sommige mensen denken is het zijn van een hoog sensitief persoon geen ziekte, maar een simpele hoge gevoeligheid voor prikkels en indrukken van buitenaf. Felle lichten en geluiden worden graag vermeden, en er is veel tijd nodig om deze prikkels te kunnen verwerken.

   Net als bij andere omstandigheden is er een massage speciaal gericht op mensen die hoog sensitief zijn. Een goede, ontspannende massage zorgt ervoor dat u zich goed kunt ontspannend en goed tot rust kunt komen en de prikkels en indrukken van buitenaf makkelijker kan verwerken.

   Massage is de perfecte therapie voor HSP’ers die van de prikkelingen af willen komen en even tot rust willen komen zonder zich helemaal af te moeten zonderen. Mijn massagetechnieken helpen je je prikkels en indrukken een plaats te geven en zorgen ervoor dat je makkelijker tot rust komt en de dag weer vol goede moed tegemoet kan zien.

   Evenals de meeste massages heeft massage bij HSP meer baat op het moment dat deze herhaald wordt.

   Hotstone massage

   • Hot stone

    Hotstone
    De hot stone massage voert afvalstoffen af, ondersteunt, herstelt en brengt het lichaam meer in balans. Maar vooral is het ontspannen en genieten. Als de eerste warme steen contact maakt met je huid voel je meteen een heerlijke ontspanning in je lichaam.

    • €30,5030 minuten
    • €55,5060 minuten

    Reserveer

   Een hotstone massage is een massage waarbij het lichaam gemasseerd wordt met verschillende zware basalstenen die verhit zijn tot een temperatuur van ongeveer 45 tot 50 graden Celcius. Het bijzondere van deze basalstenen is dat ze erg lang warmte kunnen vasthouden. Bij deze hotstone massage worden de warme stenen op het lichaam gelegd en wordt het lichaam gemasseerd met lange, rustige en cirkelvormige strijkingen. Door deze cirkelvormige bewegingen gecombineerd met de temperatuur en druk van de stenen wordt het diepere weefsel behandeld. Dit geeft een heerlijk gevoel en is een verwenmomentje voor jezelf.

   Buiten dat een hotstone massage natuurlijk heel lekker is, heeft deze ook nog heel veel positieve bijwerkingen. Het stimuleert het lichaam om afvalstoffen af te voeren, het lichaam meer in balans te brengen en zorgen voor een sneller en natuurlijker herstel van het lichaam. De massage met de stenen, in combinatie met warme olie, is ontzettend lekker, ontspannend en zorgt voor een fijn gevoel en stimuleert het ontgiften van het lichaam. De warmte van de stenen kan diep in de spieren dringen en zorgt er voor dat er veel energie door de spieren vloeit.

   Niet iedereen komt voor een hotstone massage in aanmerking. Sommige mensen met een ziekte of andere aandoening zoals huidziekten, kanker, zwangerschap of reuma hebben geen baat bij een hotstone massage. Twijfel je of je een hotstone massage mag ondergaan? Neem dan contact op met je huisarts.